На кои клубове и първенства от Българския Спорт е спонсор Efbet?

Не е тайна, че букмейкърите са основни спонсори на отбори. У нас нещата не са по-различни и тук също подкрепят клубове и първенства. Тази практика е обичайна и за най-големия букмейкър у нас – Efbet. И в тази статия ще разгледаме на кои събития и отбори е спонсор.

Ефбет лига

Разбира се, това е първото нещо, с което трябва да започнем. До 2016 то лигата бе известна под „А“ Професионална футбола група. През същата година футболният съюз подписа договор с букмейкъра, а през 2019 името се промени на efbet Лига. Всъщност, логото присъстваше много отпреди това на състезанията, тъй като букмейкърът е спонсор от години на редица отбори в турнира. Преименуването е много добра новина за спортните запалянковци и феновете на Efbet, които се радват на бонуси по случай срещите на професионалната лига.

Ето и кои на отбори е спонсор Ефбет:

• ФК Арда

• ФК Струмска Слава

• ФК Верея

• ПФК Левски

• ПФК Лудогорец

• ПФК ЦСКА 1948

• ПФК Септември

• ФК Локомотив (София)

• ПФК Локомотив Пловдив

• ФК Витоша (Бистрица)

• ПФК Берое

• ПФК Беласица

Волейболни първенства

Може би не сте запознати, но букмейкърът предлага залагания и за волейбол, а от 2019 година е основен спонсор на два големи отбола в България – ЦСКА и Славия. Не е изненада, че Ефбет иска да увеличи влиянието си в тази среда, тъй като това е един от любимите спортове на българските зрители.

Баскетболни отбори

Подкрепата на букмейкъра не свършва до тук и се пренася в сферата на баскетбола. Компанията е спонсор на националния отбор, но подкрепата не свършва до тук. През годините тя е подкрепяла и различни полу-професионални състезания за младежи. Преди години логото на букмейкъра можеше да се види на клубове като Левски, Берое и Балкан.

Бокс

Другата важна подробност, която трябва да се отбележи, е че букмейкърът оказва важна подкрепа и да бокса у нас. Дори най-важното събитие в тази сфера носи името на букмейкъра – Национална боксова лига Ефбет. Освен тези мачове, букмейкърът спонсорира и други събития, които са свързани със състезания и кампании за набиране на средства.

Индивидуална подкрепа

Ако сте си мислели, че Ефбет се изчерпва само с подкрепа на отбори и други събития, грешите. Ефбет подкрепя и индивидуални спортисти, които са се реализирали или млади надежди в българския спорт в света на футбола, тениса, бокса и други спортове.

Събития в спорта

Компанията има силно присъствие в спортните първенства, тъй като редовно организира събития. През 2017 година букмейкърът беше основната причина страна ни и по-специално в София да се съберат най-големите имена в света на снукъра.

Както вече отбелязахме, букмейкърът спонсорира и младите спортни звезди. Редовно той удря по едно рамо и на различни инициативи и спортни събития от младите играчи на местно ниво. Фактът, че букмейкърът спонсорира такива събития в малките населени места, е красноречив, че брандът е отворен към различни проекти за развиването на спорта у нас.

Какво е значението на Efbet в българския спорт?

След като Първата професионална лига беше преименувана, букмейкърът става обект на критика от различни критици и скептици за неговото влияние в спорта.

Според нас, а и не само ние мислим така, такива спонсорски акции са една полезна практика. В света за букмейкърите е нещо обичайно да спонсорират спорта, индивидуални играчи и младежки организации. В крайна сметка двете са взаимно свързани. От своя страна Ефбет не е забравя да споделя успеха си и да насърчава развитието на спорта у нас.